fbpx

Summer Camps

TECHNO INVENTORS STEM CAMP

Robotics camps help your young robotic engineer develop his or her interest, skills and knowledge of related technology. Take time during the summer to learn about on robotics in kids’ camps offered by Techno Inventors Inc. in Orlando Florida. Camp programs include problem-solving, programming languages and other related skills, as well as robotics design concepts.

These are very educational camps where young hobbyists develop learning about this exciting subject and get the chance to assemble robots ranging in complexity from entry level kits to more advanced projects. Robotics Camps are an excellent summer learning option for middle school and high school students who intend to pursue a career in science and engineering.

Camp curriculum at an average robotics camp

Working in small teams, robotics camps students use the design systems to compete in fun real-world challenges like robo-soccer, obstacle courses, capture-the-flag, tag, maze solving, and much more!

Each day, camp will bring new challenges, as your team’s robot develops and morphs. Advanced students will have the opportunity to learn about building complex sensors, advanced robot arms, drive trains and programming “smarter” robots. In almost every robotics camp, robots built by students will enter an electrifying competition and demonstration at the end of the camp and may even qualify for broader competition and recognition.

Learn more about robotics programs offered by the camps listed below!

Students Summer Camp Daily Scheddule
Note: Subject to Change

7:30 AM 8:00 AM 30 min. Extended Hours Service (Optional)
8:00 AM 8:30 AM 30 min. Students Arriving to Camp
8:30 AM 9:00 AM 30 min Camp Start, Prepare Materials, Ice Braker
9:00 AM 9:30 AM 30 min. 1st Workshop
9:30 AM 9:45 AM 15 min. First Snack
9:45 AM 10:00 AM 15 min. 1st Workshop Continued
10:00 AM 10:15 AM 15 min. First Restroom Group Visit
10:15 AM 11:00 AM 45 min. 2nd Workshop
11:00 AM 11:30 AM 30 min. Lunch Start & Social Period
11:30 AM 12:00 PM 30 min. Team Building Activities Lunch End
12:00 PM 12:45 PM 45 min. 3rd Workshop
12:45 PM 1:30 PM 45 min. 4th Workshop
1:30 PM 1:45 PM 15 min. Second Snack
1:45 PM 2:15 PM 30 min. 5ft Workshop
2:15 PM 2:30 PM 15 min. Second Restroom Group Visit
2:30 PM 2:45 PM 15 min. 5ft Workshop Continued
2:45 PM 3:30 PM 45min. Parents Exhibitions & Students Pickup
3:30 PM 5:00 PM 90 min. Extended Hours Service (Optional)

Instructors Summer Camp Daily Scheddule
Note: Subject to Change

6:30 AM 7:00 AM 30 min. Warehouse Materials Pickup (Opcional)
7:15 AM 7:30 AM 15 min. Staff Arrive/Move Materials from Car to Classroom
7:30 AM 8:00 AM 30 min. Extended Hours Service (Optional)/Only One Staff
8:00 AM 8:30 AM 30 min. Check In, Prepar all Materials to Start at 8:30am
8:30 AM 9:00 AM 30 min Camp Start, Ice Braker A
9:00 AM 9:30 AM 30 min. 1st Workshop “Hands On”
9:30 AM 9:45 AM 15 min. First Snack
9:45 AM 10:00 AM 15 min. 1st Workshop Continued
10:00 AM 10:15 AM 15 min. A & B Together, Verify Restrooms, Security
10:15 AM 11:00 AM 45 min. 2nd Workshop
11:00 AM 11:30 AM 30 min. B is with Students and A is in Lunch
11:30 AM 12:30 PM 60 min. A is with Students and B is in Lunch
12:30 PM 12:45 PM 45 min. 3rd Workshop
12:45 PM 1:30 PM 45 min. 4th Workshop
1:30 PM 1:45 PM 15 min. Second Snack
1:45 PM 2:15 PM 30 min. 5ft Workshop
2:15 PM 2:30 PM 15 min. A & B Together, Verify Restrooms, Security
2:30 PM 2:45 PM 15 min. 5ft Workshop Continued
2:45 PM 3:30 PM 15 min. A & B make sure partents are satisfied, Clean.
3:30 PM 5:00 PM 15 min. A Work in Extended Period & B Leave

8:30 am to 3:00 pm

Extended Hours: 7:30 am to 5:00 pm

 

Call us

407.603.0707